Poolvärmepump Inverter HF M36

Artikelnr: 2900260     enhet: St

Se priset!
8 995 kr
13 990 kr
pris inkl. moms (7 196 ex. moms)
Finns i lager
+
+
Lägg i kundvagn
Ladda ner dokument
PDF Dokument Manual M36

1,1 MB

Information

Poolvärmepump Inverter HF M36 är välbyggd och mycket effektiv. Den är lättanvänd med en tydlig display som visar verklig temperatur och önskad temperatur samt driftstatus.


Effektiv teknik

Invertertekniken innebär att den arbetar med varvtalstyrning av kompressorn i tre steg och fläkten helt steglöst och kan därför optimera driften efter vatten- och lufttemperatur.

Det gör att den får mycket bra verkningsgrad (COP) 4,4-6 Det innebär att för 1 kW så ger den 4,4-6 kW värme till poolen, enligt EN14511, 15°C/26°/70RH.

  • Vid driftförhållanden Luft 15°, vatten 26°C och luftfuktighet 70% RH ger den 3,6 kW. Detta ska man utgå från när man väljer poolvärmepump i Sverige för att få mer rättvisa siffror som motsvarar dygnsmedeltemperatur under sommaren. Enligt norm EN14511.
  • Vid driftförhållanden Luft 26°, vatten 26°C och luftfuktighet 80% RH ger den 5,0 kW det är mer fördelaktigt förhållande som används för att visa högre effekt men speglar inte verkliga förhållanden som förekommer i Sverige.
  • Inverter HF M36 arbetar ner till 0°C vilket är bra i början av säsongen när det kan vara kalla nätter. Vid lägre temperaturer så ger den värme men mindre effekt.

 

Tyst som en viskning

En annan fördel är möjlighet att använda ”Silence mode” som ger poolen extra tyst gång.

Ljudnivån är uppmätt enligt EN12102

  • Ljudtryck 1 m               38,8 - 50,2 dB (A)
  • Ljudtryck 10 m             18,8 - 30,2 dB (A)

 

Bra garanti

  • Garanti 2 år, kompressor 5 år.
    Frysskador omfattas inte av garantin.

Med poolvärmepump Inverter HF M36 får du en effektiv kvalitets produkt som ger dig varma sköna bad för många somrar framöver till mycket god driftsekonomi.

Vanliga värmepumpar kan bara slå AV eller PÅ. Inverter M klarar att justera varvtal på kompressorn i tre steg och fläkt helt steglöst och kan därför optimera driften efter variabler som vatten- och lufttemperatur. HeatForce Inverterserien har mycket bra verkningsgrad där du för varje investerad kW kan få 5,5-8,5 gånger så mycket effekt tillbaka. Heatforce Inverter har ett 'silence mode' vilket ger pumpen en extra tyst gång.

Inverterserien klarar utomhustemperatur ner till 0°C men med en reducerad uteteffekt. Inverter M serien har ett stryktåligt skal av stryktålig lackad plåt.

Om extra lång badsäsong önskas rekommenderar vi att kompletterande värmekälla installeras, t.ex. vara en elvärmare.

Angiven effekt Gäller vid +15°C lufttemp och +26°C pooltemperatur. RH70%.

Max rekommenderad poolstorlek avser pool med tätt överdrag (solfolie + säkerhets-/vintertäcke) som används från och med 15 maj - 31 augusti

Tid för uppvärmningsfas är alltid beroende av dygnsmedeltemperaturen. Vid kallare väderlek tar det längre tid.

 

Rekommenderade tillbehör:

Förstärkt armerad slang 38 inv heliflex, metervara, Artikelnr: 3300132

 

Glöm inte att köpa till Solfolie för att hålla kvar värmen i poolen!

Köp din solfolie här

Tillbehör för Poolvärmepump Inverter HF M36: