Rehau komposittrall Rellazzo

Högprestanda komposittrall
i äkta WPC träkomposit

RELAZZO komposittrall från REHAU är utvecklad för vackra öppna utomhusytor. Ett hållbart äkta WPC träkompositdäck som ger en slitstark, robust, vädertålig och behaglig känsla för dina fötter. Designa din utomhusmiljö efter din individuella smak med ett komplett urval av färger, ytstrukturer och bredder – RELAZZO ger din kreativitet och fantasi fritt spelrum.

Unika egenskaper

 • Miljövänlig
 • Naturlig vacker
 • Överlägsen kvalitet
 • Formstabil över tid
 • Garanterat sprickfri & stickfri
 • Inga synliga skruvskallar
 • Exceptionellt enkel att underhålla
 • Tål alla väder - året runt
 • Enkel att designa och installera
 • Halkfri enligt högsta klass & ideal för pool-, spa- eller havsmiljö
RELAZZO sätter en ny kvalitetsstandard för träkomposittrall med brädor av äkta trä- och polymerkomposit WPC. Hel träfiber från gran och furu och speciellt styv uthållig polymer är hemligheten bakom det egenutvecklade kompositmaterialet RAUWOOD. Tack vare den enastående stabiliteten, den angenäma barfotakänslan och färger som inte bleknar kommer du att njuta av din nya uteplats i många år framöver.

 Högsta halkskyddsklass (DIN 51097)

 Inga flisor, inga sprickor

 Ingen mer slipning, målning eller inoljning

 Enkel rengöring

 
Hur din drömbild än ser ut, hur stor eller liten yta du än har att jobba med - blir ditt utomhus livsrum bara behagligare med RELAZZO tralldäck.

Passar perfekt som dekorativ halkfri yta i poolmiljö, som uteterass på ett hotell, modern öppen yta på ett stadstorg, kompletterande designyta för kontorshus, säker lekyta för förskola och skola eller som ett älskat levnadsrum i hemmet.

RELAZZO ser ut som trä, känns som trä, doftar som trä och kan hanteras som trä.

 

 • För RELAZZO avverkas inte ett endaste träd - fastän tralldäcket består av över 50% äkta träfibrer
 • De bearbetade träfibrerna i RELAZZO är hållbart odlade - från hållbart närodlade europeiska, FSC och PEFC-certifierade skogar
 • Polymerdelen i RELAZZO är miljövänligt framställd - tex. av korkar från PET-flaskor
 • RELAZZO trall är helt återvinningsbar - klassas som biomassa

Skapa extra livsrum med RELAZZO terrassystem

Fördelar

 • Design och färg - Sex olika färgtoner och två ytstrukturer ger maximal formgivningsfrihet.
 • Toppkvalitet - Specialutvecklad High Tech RAUWOOD har lång livslängd och är enkelt att installera.
 • Beständighet - Ekologisk hållbar, halkfri och behåller form och färg utan ansträngande krav på underhåll.
 • Enkelt montage - Genomtänkt system som är enkelt att lägga även för hemmafixare.

Med RELAZZO skapar du ditt personliga uterum precis som du vill ha det. Modernt och rätlinjigt, eller klassiskt elegant – RELAZZO ger uttryck för individualitet och livsstil.

RELAZZO är inte bara utseende, utan också ett mjukt barfotavänligt underlag som består i åratal även vid dagligt nötande.

Utomhustrall utsätts ständigt för väder och vind. Regn och fukt tär på träfibrer och får dem att svälla, medan sol och värme påverkar färgstabiliteten och får polytenmaterialet att expandera. Redan efter några månader kan vanlig komposittrall avvika både vad gäller form, funktion och utseende. Som lösning på detta har REHAU utvecklat ett eget ekologiskt och högteknologiskt WPC*-material RAUWOOD - som ger terrassystemet en överlägsen beständighet och livslängd.
(*Wood Polymer Composites - trä-polymer-komposit)

KVALITET AV HÖGSTA KLASS - Testat och verifierat av oberoende institut.

Den innovativa RELAZZO-trallen tillverkas av RAUWOOD, en högkvalitativ WPC (trä-polymer-komposit) utvecklad av REHAU i Österrike.

RAUWOOD kombinerar de goda egenskaperna hos organiskt trä från hållbara FSC skogar, blandat med högpresterande högkvalitativa polymerer. Bästa kvalitet, stabil formbeständighet över tid, vädertålighet, minimalt underhåll, lång livstid och fritt från stickor är bara några av materialets utmärkande egenskaper.

Det stora urvalet av färgnyanser, ytstrukturer, plankbredder, tillbehör för avslut, därtill det visuella och känslan av trä, ger att endast fantasin sätter gränser för vad som kan designas.

ERFARENHET ÄR AVGÖRANDE - Material med unika egenskaper

Passionen för nya upptäckter och att testa gränserna för polymermaterialens oändliga möjligheter har gjort REHAU till en global ledare. Många års erfarenhet och materialexpertis ligger bakom materialet RAUWOOD, en eko-effektiv, beständig och högpresterande WPC (trä-polymer-komposit) som är utvecklad av REHAU experter i Österrike.

FÄRGER SOM INTE BLEKNAR. RELAZZO är UV-resistent. Färgens egenskaper bibehålls i många år. Träets naturliga patina uppnås redan kort efter montering.

GARANTERAD DESIGN & KÄNSLA. Attraktiva, moderna färger och sofistikerad ytstruktur garanterar en underbart behaglig känsla för bara fötter, samtidigt som installationen är enkel med obegränsade designalternativ.

PERMANENT FORMSTABILITET & STICKFRITT. Trallsystemet erbjuder en enorm stabilitet, även under hårda och tunga påfrestningar, oavsätt storlek och design. Därtill är det garanterat stickfritt utan större underhåll.

RESISTENT MOT HETTA, KYLA & FUKT. Materialet RAUWOOD garanterar ett skydd mot vädrets påfrestningar, även i fullt solljus, stark hetta, fukt eller kyla & is. RAUWOOD garanterar en dimensionell stabilitet och bestående styrka i materialet. Därför passar RELAZZO i alla miljöer, till och med vid vatten – både vid poolen och vid havet.

LÄTT RENGÖRING & UNDERHÅLL. Långlivad njutning med minimal ansträngning – sprickor och stickor tillhör det förgågna. Glöm tidskrävande målning, inoljning, stålborstning och slipning med sandpapper. Spreja med varmt vatten och en eller två gånger per år med högtryckstvätt (>30cm >150 bar) - det räcker. Mögel och rost har ingen chans.

INNOVATIV EKOLOGI. RELAZZO trallbrädor är helt återvinningsbara som biomassa. Tack vare den extremt långa livslängden behövs inga ytterligare  kemiska behandlingar. På lång sikt är RELAZZO också mer ekonomisk än vanliga trädäck i trä.

ENKEL MONTERING

RELAZZO-trallen garanterar äkta avkoppling. Och det börjar med monteringen. Tack vare det enkla monteringssystemet kan du snabbt och exakt bygga din nya uteplats – och vid behov också ta isär den utan att den går sönder.
 
 

Monteringsvideo:

Så enkelt och snabbt monteras RELAZZO
   

Byt ut en planka utan att behöva riva upp hela terassen

Trallkonfigurator - (engelska)

 

- Särskilt lätta hålprofiler: bekväm transport och enkel bearbetning
- Låg bygghöjd – perfekt för renovering
- Olika monteringstyper möjliga
 

Exakt blandning av trä & polymer

För mycket polymermaterial gör blandningen ostabil, svagare och ger en plastig känsla. Brädan börjar med tiden bukta ner mellan reglarna. Med för mycket trämaterial tappar brädan alla de positiva egenskaperna med träkomposit. Då är det lika bra att använda vanlgt trä som är helt naturligt.

Ihålig profil är starkare än solid planka

Den ihåliga RELAZZO profilen är bättre än solida plankor på alla sätt. RELAZZO ÄR starkare än solida plankor för att den helt enkelt är gjord i ett dyrare och bättre material. RELAZZO använder mindre material än en solid planka som måste fyllas upp helt, och fyllnadsmaterialet kostar både pengar och miljö. Man sparar därför in på billigare material överlag och genom att fylla med billigaste möjliga substanser. Solida plankor till rimliga priser är därför gjorda i avsevärt lägre materialkvalitet och har sämre egenskaper. 

Hela träfibrer

RELAZZO innehåller hela träfibrer vilket ger en helt annan styrka och stabilia egenskaper jämfört med kompositer som består av trä som malts ner helt till mjölpulver och därför tappat sin styvhet. 

Håller längre

RELAZZO rekommnenderas blygsamt ett CC mått på 50 cm där andra kompositer bara klarar ner till 35 cm. Bara det ger en indikation på styvheten och kvaliteten i trallbrädan. I tester sida vid sida så visar RELAZZO sina överlägsna egenskaper.

Tänk om allt höll sig lika bra som Relazzo trall...

RELAZZO består av tre serier; Puro, Finello & Naturo och Coro & Calmo - så att du kan sätta din helt egna prägel på din terassdesign.

Tidlös, stilren, klassisk - naturliga färgtoner som matchar alla miljöer - perfekt för stora ytor

Exklusiv, naturlig & trendig designbräda - äkta träkänsla vackert behaglig under nakna fötter

Elegant, lyxig, hållbar - vacker massiv bräda med återvunnet material i kärnan. Tålig & hållbar

Snygga avslut med elegant designade ändkappor, foglister, kantlister mm.

-20%

REHAU Puro Trall 30x140 4m 32,7m² Terra Komplett

Artikelnr: 62313442518
22 857 kr
29 398 kr
Finns i lager