Hestra

Klassiska Hestra! - Tillverkas i Sverige
 
Kärt barn har många namn!
En del kallar den för Hestraplattan, andra för Golvtrall eller Golvplattor. Någon säger klickgolv en annan plastgolv medan ytterligare andra kallar den för Balkonggolv eller Källargolv. Oavsett vad du kallar den så vet du att du valt ett Slitstarkt golv!
 
Hestra är orginalet och Hestraplattans första golvplatta. Redan i slutet av 80-talet togs det alltjämt lika populära mönstret fram. Hestraplattan har en mycket bra multifunktion som passar lika bra ute som inne. Samtidigt som golvplattan ventilerar
fuktiga underkonstruktioner så är den dessutom dränerande och expansionstålig. 
Användningsområdena är många; på balkongen, i trädgården, runt poolen, i källarutrymmet eller i garaget. 
Till golvsystemet finns kant- och hörnlister för att skapa fina avslut. Hestra finns i regnbågens alla färger. 
 
Plattan är mycket enkel att installera och många gånger klarar du monteringen helt utan verktyg. För måttanpassning rekommenderar vi användning av måttband och fintandad såg eller ett klippverktyg av samma modell som ibland används för tillkapning av laminatgolv. Det är viktigt är att underlaget rensats från lösa partiklar och är relativt fast.
 
Golvsystemet följer och döljer mindre ojämnheter i underkonstruktionen. I miljöer som utsätts för variende temeperaturer är det viktigt att en 10-15 mm spalt lämnas till fasta väggar och installationer. Detta för att plast är ett levande material som ska kunna expandera. För garage rekommenderar vi att golvet bultas fast i underkonstruktionen i yttersta raden, där påfarten planeras. 
 
Golvet är underhållsfritt, men kan vid behov dammsugas och torkas av med fuktig trasa. Golvet tål även tvätt med högtryck eller trädgårdsslang. Vid behov av en mer grundlig rengöring rekommenderar vi att man lyfter golvet i större sektioner för att rengöra under.